Използването на удобен смесител в банята е приоритет за домакинствата, на които им предстоят ремонтни дейности в тази зона. Ключовите показатели, които е необходимо да се вземат на фокус биха решили проблемите с дискомфорта както и с контрола върху разхода на вода. Мебели Арена днес ще ни запознаят с някои особености, които е добре да предвидите в случай, че имате нужда от покупка на нов смесител за зоната за хигиена. Батериите уточняваме, че се делят на два основни типа – за мивка и за душ, което е показателно, че това е първото разграничаване, от което да стартирате подбора си.

Спецификация на смесителите за мивка

Умивалника е най-натоварената част от санитарния кът. Предвид това е необходимо много сериозно отношение към избирането на батерия. Очевидно е, че смесването на водата, контролирането на интензитета на струята както и температурата са водещи за домакинството, на което предстои да вземе важно решение, свързано с покупката на батерия за мивката.

За да постигнете целите си това, което е важно да се подчертае са следните основни особености на продуктите от категорията:

  • Брой ръкохватки. Тези с две въртящи се кранчета са ретро вариант, който все по-малко домакинства избират стига стилистиката на санитарния интериор да не е в този тип концепция. Едната ръкохватка е перфектна и предпочитана възможност, която позволява бърз контрол върху струята и температурата на водата;
  • Способ на пускане на водата. Тук вариантите са за механично или с помощта на фотоклетка;
  • Функционалност. Предпазване от натрупване на варовик, студен старт и други, които правят експлоатацията на батерията оптимално лесна;
  • Тип на монтажа. Списъка с опции включва стенен, стоящ или за вграждане.

Това са съществените спецификации, които задължително е необходимо да бъдат предвидени преди да вземете окончателно решение относно подбора на батерия за умивалника в банята

Кой душ смесител е оптимално удобен

смесителКъпането е част от нашето ежедневие и точно поради тази причина търсим винаги най-добрите идеални решения, които се отнасят до осигуряването на благоприятна и уютна хигиенна зона. Смесителите в тази категория също следва да бъдат подбрани съобразно изложените по-горе принципи, но тук ще добавим още някои съществени особености. Те се отнасят до:

  • Дизайн на душ смесителя;
  • Вид на слушалката – статично монтирана или подвижна;
  • Екстри – цветни акценти, които показват дали течащата вода е студена или топла;
  • Наличие на опции за контрол на принципа на пускане на водата – дъждовиден, стандартен или друг;
  • Наличие на релаксиращи масажни дюзи и други.

Създайте си истинско удоволствие с колекцията от здрави, практични и удобни за използване смесители за вашата баня. Открийте вашите решения в магазин Мебели Арена.