Сред козметичните продукти, които са допълваща грижа за косата са балсамите и маските за коса. Балсамът е най-често използваната формула, която улеснява разресването и оформянето на прическа. Можете безпроблемно да го използвате след всяко измиване на косата като така постигате удивителен резултат и ефект на гладкост и подреденост. Малко по-различна е ролята на маската за коса. Обикновено потребители я използват като средство за подхранване и повишаване издръжливостта на атмосферни влияния и разнообразни козметични разкрасяващи интервенции. Изтощената коса не нуждае не от почивка както вероятно ви съветва фризьора ви, а от висококачествени маски за коса – BenePura.BG предлага натурални продукти с гарантирана грижа за регенериране и възстановяване на скалпа и косъма.

Продукти за сигурна грижа и възстановяване

Суха, слаба, трудна за разресване и оформяне в прическа коса е причината днес да ви запознаем с едни от най-добрите натурални продукти, които имат силата да върнат живота и гъвкавостта на косата ви. Независимо от дължината и типа на косата е необходимо периодично да се прилагат продукти, които да повишат нейните сили и да ускорят процеса на възстановяване. А маската за коса е от онези, които ще върнат блясъка и жизнеността, всеки косъм ще изглежда здрав и силен.

Както вероятно сте забелязали на пазара с предлагат различни видове маски:маска за коса

  • За всякакъв тип коса;
  • За мазна и склонна към омазняване коса;
  • За суха и изтощена коса;
  • За боядисана коса;
  • За къдрава коса и т.нат.

Много сложно се оказва да се определи структурата на косата и ако сте с боядисана и къдрава коса това означава ли, че трябва да купувате и нанасяте едновременно два вида маски? Всъщност формулата за успешно възстановена коса ще откриете в колекцията от грижа за косата на магазин BenePura.BG, тъй като предлаганите натурални продукти са универсални и приложими независимо от типа и структурата на косъма и спецификата на скалпа. Има разбира се някои съществени правила за нанасянето на маска за да можете да извлечете оптимален ефект от прилагането ѝ. От BenePura.BG представят една удивителна формула, в чиито състав влизат хидратиращи и възстановяващи натурални съставки, но дават някои ключови насоки за това как ефективно да използвате маската за коса за да подобрите състоянието ѝ и да се наслаждавате на жива, нежна и перфектно оформена прическа.

Натуралните маски за коса съдържат натурални масла, които ускоряват растежа, допринасят за нейната сила и устойчивост на климатични влияния и всякакви разкрасяващи терапии. Правилното използване на маската за коса ще поддържа една постоянна здрава структура на косъма. Подхранването с естествени витамини  и минерали определено ще даде на косата ви хранителните вещества, които да възстановят и оздравят. BenePura.BG съветват:

  • Нанасяйте маската за коса върху добре измита е леко подсушена коса;
  • Равномерно разпределете известно количество по дължината на кичурите като дори краищата на косъма не бива да бъдат пропускани;
  • При сух скалп нанесете с масажни движения на пръстите върху кожата, а в случай, че скалпа се омазнява бързо пропуснете тази стъпка;
  • Поне десет минути маската трябва да остане върху косата ви като е желателно да завиете с кърпа или подходяща шапка за баня, които ще улеснят регенериращия процес;
  • Маската се изплаква с хладка вода до пълното ѝ отстраняване.

Ако времето е топло оставете косата да изсъхне естествено, а не със сешоар. Независимо от това дали използвате професионален или не всеки от сешоарите има пагубно влияние върху косата особено тези, при които нямате контрол върху температурата на сушене.

След като косата е суха можете лесно да я разрешите. Още при първото третиране с натуралната маска от BenePura.BG ще усетите нейната мекота и сила. Използването на маска поне веднъж седмично значително ще подобри състоянието на косата и тя ще изглежда по-здрава, лъскава и жива.