Стреса, на който е подложена ежедневно кожата на лицето ни говори за това, че трябва да положим оптимална грижа за нейното състояние. И тъй като именно лицето е онази част от тялото ни, което издава възрастта ни ето още един повод да се приложат тайни и ритуали за поддържането на млада, свежа и тонизирана кожа, която да скрива реалната ни възраст. Но дали това е възможно без хирургична интервенция и сложни дерматологични инжекционни терапии? Днес ще ви представим няколко интересни натурални продукта, с чиято помощ не само ще тонизирате кожата на лицето си, но и гарантирано ще я подмладите. С козметика и грижа за лицето BenePura ще можете да се насладите на млада и еластична кожа, за която винаги сте мечтали.

Стъпки за ефективна грижа за кожата на лицето

Оказва се, че не само годините имат влияние върху стареенето на кожата ни. Замърсения въздух, продължителното излагане на слънце без адекватна защита на кожата, дори храната, която консумираме също са решаващи акценти, които влияят по дин или друг начин на темповете, с които кожата ни става по-суха, вяла и лишена от живот. За да се осъществи пълен контрол върху тези процеси има много голямо значение какъв вид козметика ще се приложи и каква е нейната роля.

За да изглежда и за да се чувства кожата на лицето ви млада и стегната е необходимо да бъдат положени съответните грижи за нея и именно поради това следва да  ви срещне с основните етапи и стъпки, които не бива да подценявате като ежедневен принос за нейното здраве.мицеларна вода

Важно е всяка една от стъпките да се превърне във ваша рутина и наистина да я изпълнявате като инстинкт за съхранение и грижа към живота на всяка клетка от кожната тъкан. Именно това ще гарантира свеж и тонизиран, подмладен вид на кожата на лицето:

  • Почистване

Измиващите продукти за почистване на кожата на лицето са много. Някои от тях обаче я изсушават и предизвикват така наречено лющене. Не позволявайте да се стигне до тук, тъй като кожата става опъната и наистина много чувствителна. Сред продуктите с натурален състав, които ще се погрижат ефективно за правилното почистване на кожата на лицето са минерална вода с екстракт от краставица, ексфолиант за лице със семки от малини, нежна неутрална пяна за отстраняване на нечистотиите и замърсяванията. Деликатната грижа е първата стъпка към младата и освежена кожа на лицето;

  • Хидратиране

Тук продуктите, които можете да приложите не са малко. Несъмнено това, което е водещо като момент са серумите, дневните и нощни кремове за лице, които оказват много благоприятно въздействие върху хидратацията на кожата. Влагата е определяща за производството на колаген и еластан. Така ще гарантирате младост и свежест, еластичност на кожата на лицето. Използвайте продукти, които в състава си съдържат какаово масло, сусамово масло, кокосово масло, конопено масло и други. Със сигурност ще усетите разликите между тези хидратиращи натурални козметични продукти с масово предлаганите в търговската мрежа. Кожата ви определено ще получи прилив на енергия и още при първото нанасяне ще изглежда много по-свежа и сияйна;

  • Специална грижа за деликатните зони

Първите бръчки се появяват разбираемо в зоната около очите. Причините за това с в спецификата на тази част от лицето. По-деликатна, по-нежна и тънка кожата около очите изисква по-сериозно отношение и ефективна грижа. Тук не само трябва да се грижите за влагата и перфектната хидратация, а да осигурите много високо ниво на защита с висок SPF фактор. Независимо от сезона кожата около очите е най-чувствителна на ултравиолетовите лъчи, което води до стареене и то с прогресиращи темпове.

  • Атака срещу несъвършенства

Появилите се бръчки не бива да се превръщат в повод за депресивни състояния. Натуралната козметика BenePura предлага на вниманието на своите клиенти дълъг списък от продукти, които успешно се справят с появилите се несъвършенства. Сред тях са продукти с Хиалурон и Q10, регенериращ серум с Невен, Алое вера и Жълт кантарион.

Доверете се на качеството и ефективната грижа за кожата на лицето, защото я заслужавате.