Едно от най-разпространените заболявания на кръвоносните съдове са така наречените разширени вени. Те са изразителни, буквално си мислите, че могат да излязат извън кожата. И ако в дадени ситуации разширените вени не са болезнени и не причиняват дискомфорт то има пациенти, при които са доста опасни, а на моменти са свързани и с остра болка. Като всеки вид кожно заболяване и това има лечение, въпреки че има лекари, които не препоръчват да се третират повърхностните вени с нищо друго освен със съдов мехлем, който да успокоява силната болезненост, която изпитвате. Но освен типични за крайниците разширените вени могат да се появят  и на места, които биха причини известно неудобство както  и ниско самочувствие. Несъмнено онова, което ще предложим днес може да се окаже решаващо за вашето здраве, тъй като лечение има и то се предлага от клиника по естетична дерматология Мирабел Бургас.

Как се лекуват разширени вени

Много от вас вероятно си мислят, че единствения начин е да се отстранят оперативно. Но всъщност това не е точно така, защото от Мирабел предлагат лазерна терапия. Ако потърсите в Интернет пространството – разширени вени лазер Бургас ще попаднете на уеб страницата на клиниката, в която ще получите доста интересна информация за този иновативен метод за справяне с разширените вени по лицето, крайниците и други места по тялото.

Какво е нужно да знаете за този тип терапия? Въпреки, че това може да се разглежда и като съдов проблем то често се прилагат дерматологични начини за лечение особено та по-малките разширени вени, които не са по-големи от 3 мм. С този терапевтичен лазерен метод се улавят първичните появи и образувания на разширени вени и така се предотвратява тяхното разпространение. От Мирабел Бургас отчитат много повлияване на доста висок процент от пациентите с помощта на лазер, които страдат от:Лазерно премахване на капиляри и разширени съдове

  • Розацея;
  • Червени бенки – хемангиоми;
  • Съдове по цялото тяло с размер до 3 мм;
  • Лечение на така наречените съдови звезди, които приличат на паяжина и с времето могат да се разпространят на по-големи участъци.

От Мирабел Бургас прилагат този метод на лечение, но при известни условия, а именно след проведен дерматологичен прегледи установяване на липса на рискове, които могат да застрашат здравето на пациента.

Други манипулации от Мирабел

Когато са налице кожни образования като рождени петна или пък хемангиоми и желанието на пациента е да се подложи на лазерна терапия не винаги дерматолога от Мирабел би се съгласил с подобна процедура. Причините дза това могат да бъдат явни симптоми на кожно заболяване, за което се препоръчва да бъде взета така известната биопсия. Самата кожна биопсия в град Бургас се изразява във взимане на парченце кожа, която е подава за лабораторен анализ. Идеята на кожната биопсия е да се установи дали притесненията на лекаря са основателни и дали има право до извърши лазерно лечение на лезия или друг тип образование без това да доведе до какъвто  ида било риск за здравето на пациента.

Мирабел град Бургас извършва изпълнение на процедурата кожна биопсия, с която могат да бъдат установени налични онкологични заболявания като рак на кожата в ранен етап и да бъдат взети бързи и адекватни методи за лечение. Вземането на биопсия звучи доста страховито за повечето пациенти, но имайте предвид, че в зависимост от вида  и начините на вземане на проба от кожата е възможно да бъде поставена локална упойка, която да намали дискомфорта по време на процедурата. Видовете кожна биопсия, които се предлагат в клиника Мирабел Бургас са:

  • Шейв биопсия;
  • Пънч биопсия
  • Ексцизионна биопсия с премахване на цялата лезия;
  • Инцизионна биопсия:

В зависимост от преценката на лекаря и съмненията за конкретно дерматологично заболяване се извършва вида кожна биопсия.