Има доста сериозни разногласия относно това дали е редно или не да се подаряват парфюми. Темата е често дискутирана и днес ще разгледаме двете страни – ЗА и ПРОТИВ подаряването на ароматната течност. Избирането и ползването на парфюм е строго индивидуално решение. Именно от това изхождат противниците на това, че такъв дар не е подходящо да се прави. За други пък поднасянето на оригинален парфюм е знак за това, че човека дръзнал да подари познава достатъчно добре вашите вкусове. Така, че нека да започнем с това кога е добре и кога не е препоръчително да се подаряват парфюми.

ПРОТИВ подаряването на парфюм

Всеки човек е строга индивидуалност. Ако днес ваш колега е с един парфюм то утре настроението му може да бъде различно и да предпочете коренно различно ухание.  Бихте ли дръзнали за повод да поднесе парфюм като подарък на такъв човек, независимо от това колко ви е близък? Човек трябва да избира определени неща сам. А парфюма е едно от тях. Не само настроенията са водещи, а усещането, чувството, което ароматите носят със себе си са показателни за добрия и правилен избор.Парфюм

В някои култури подаряването на парфюм аналогично на поднасянето на нож трябва да се откупи, тъй като такъв дар носи лош късмет. Действително странностите в някои ситуации са достатъчно за да не се впускаме в такова предизвикателство.

Не са рядкост и случаите, когато личността, за която е предназначен такъв подарък приема като обида подаряването на парфюм. „Нима мириша лошо?“ – Зададен такъв въпрос вероятно ще ви покоси и постави в доста неудобно положение, нали! Ето я причината да има не малко противници, които биха ви отказали с множеството примери да избирате и поднасяте такива дарове. В такъв случай е по-добре да изразите уважение с:

  • Кутия луксозни бонбони;
  • Кошница с цветя;
  • Бутилка вино, но не и парфюм.

ЗА подаряването на парфюми

Да подариш парфюм на най-близкия си човек е допустимо. Познавайки навиците, вкусовете и предпочитанията  показателно за това, че наистина е напълно естествено да се избере аромат, който да бъде приет като подарък. Тук става въпрос за напълно добронамерен подарък, който можем спокойно да поднесем на:

  • Родител;
  • Партньор;
  • Близък човек.

Няма спор, че в случая дори противниците на подаряването на аромати биха се съгласили с тези изключения, тъй като не само познаването и близостта с човека, на който ще бъде подарен са достатъчен аргумент това да не бъде жест, който да се линчува като неправилен.