Битовите ремонти не са любими на нито едно домакинство. Но е факт, че в даден момент е необходимо да се вземем в ръце и да предприемем ефективни действия, с които да върнем спокойствието около себе си. днес ще ви разкажем за един проблем, който мнозина подценяват, но пък разрешаването му е от първа необходимост за да можем безпроблемно да ползваме живото необходимия ресурс – водата. Замисляме се за водомера едва тогава, когато инкасаторите ни предоставят една солидна сметка, която дължим за предходния месец. Съмненията за нередност първо трябва да се докажат, а от там нататък да започнем с избор на водомер, фирма за смяна, узаконяване и т.нат.

Причини за нужда от нов водомер

Отчитането на водата, която едно домакинство или търговски обект разходва се осъществява с помощта на измервателния уред, известен под наименованието „водомер“. Като за начало е добре всеки от нас да осъзнае, че това, че купува водомера не го прави негов фактически притежател, защото реално уреда е собственост на дружеството доставчик и само то като орган може да осигурява контрол, ремонтни, монтажни и демонтажни работи, свързани с него. Като ползвател на водомера всеки от нас може да предприеме действия за подмяна само в следните случаи:

  • Водомера не работи прецизно и обичайните сметки за вода надвишават многократно месечното потребление;
  • Смяна се налага поради морална остарялст на уреда;
  • Установен е механичен дефект, който може да има отношение към коректното отчитане на разходваната вода.

Това са основните три причини, поради които можете да сезирате ВиК дружеството доставчик и да заявите желание а подмяна на стария водомер с нов.

Кой може да извършва смяна на водомери

Като една типична водопроводна услуга не са малко потребителите, за които смяната може да се осъществи от всеки водопроводчик, който разполага с нужните умения и инструменти. Но всъщност тук има конкретни правила, които са специално предписани от дружествата доставчици и за да бъде коректно монтиран и работещ водомера е определящо те да бъдат спазени. Всяко едно дружество разполага с набор от фирми-партньори, които са лицензирани  и имат право да извършват всякакви действия по водомерите в съответния район, чиито обхват е доставката на вода до домакинствата, търговските обекти, индустрията. Лиценза дава право на екипите да извършват демонтажи дейности по старите и да монтират новите водомери. Кои от работните групи обаче да изберете?Водомер

За всеки от нас като редовен платец е важно сметките ни за вода да не са прекалено високи, водомера да отчита коректно и при нужда от смяна на водомера да не се налага да теглим кредит. Затова е логично, когато търсим доставчик на услугата Смяна на водомер да намерим балансираща оферта, която предоставя качество и разумна цена. ВиК Хелп – смени водомера си с нас е решението, което днес представяме на вашето внимание, защото:

  • Всяко домакинство получава коректно отношение;
  • Екипа работи бързо и прецизно;
  • Разполага със задължителния лиценз за провеждане на монтажни и демонтажни мероприятия по водомера;
  • ВиК Хелеп ще се погрижат за целия процес по смяна на водомера без да се налага домакинството да се ангажира с бюрократични и документални неволи;
  • Предоставя изключително приемливи за домакинствата цени.

Колко ще струва смяната на водомера

Вълнуващ въпрос, който касае всеки сблъскал се с този битов проблем. Факт е, че цената на ВиК услугата зависи изцяло от това какъв водомер ще изберете. Ако предпочитанията са за модел с дистанционно отчитане то средната цена варира от 80 до 120 лв. Работата по смяната на устройството е фиксирана – 44 лева, така че всеки сам може да си направи равносметка колко да отдели за тази ремонтна дейност. Доверете се на екип от опитни специалисти, които освен качество, предоставят и гаранция от 3 години за уреда и до 10 години срок на безпроблемно експлоатиране. Доверете се на нас – ВиКХелп.