Козметичните продукти, които се използват като средство за подобряване еластичността и здравето на кожата не са малко. Още с почистването, до хидратирането и подхранването на кожата клиентите търсят козметика, която да върне живота на кожата, да стопира бързите темпове на стареене и окисляване. Стреса, който кожата изпитва при екстремни климатични промени могат да повлияят на повишаване на възпалителните процеси, намаленото образуване на колаген и метаболитен застой. А това вече изисква особено внимание и затова ще представим ползите от използването на едни по различен продукт – за лице серум. За да ви убедим в уникалните свойства и качества на този продукт това, което е важно да споделим са някои съществени особености, характерни за серумите и тяхната роля в процеса на подхранване на кожата на лицето.

Какво е серум за лице

Не си мислете, че щом почиствате кожата на лицето с качествени продукти и не подценявате ролята на дневния и нощен крем за лице то полагате най-добри грижи за поддържане на свеж и млад вид. Реално необходимостта от използването на серум е не по-малко задължаваща, тъй като това е допълнителна грижа, която е насочена към осигуряване на здраве, тонус, ултра хидрадация и възстановяване. Реално експерти споделят, че използването на серум е подходящо за всеки тип кожа, а особеностите на продукта с в неговите феноменални качества:

  • Регенериране на клетките;
  • Подобряване на метаболитните процеси;
  • Дълбока хидратация;
  • Възстановяване;
  • Подмладяване;
  • Успокояване.

Кога се използва серума за лице

Това не е нито крем нито почистващ продукт. Когато се купува даден вид козметика това, което е водещо е да сте наясно с употребата и ползите му. Така е при серума за лице. С негова помощ не само осигурявате дозата енергия за кожата си, но подобрявате еластичността, намалявате сухотата и появата на пъпки.серум

За да бъде оптимално ефективно приложението на серума за лице имайте предвид, че той се използва при:

  • Добре почистена от други козметични продукти кожа;
  • След ексфолиране като средство за успокояване и подхранване;
  • Вечер преди лягане, тъй като стимулира регенеративните процеси за възстановяване на клетките;
  • След използване услугите на козметик.

Идеята на серума за лице е почистената кожа да бъде максимално хидратирана и успокоена,  проникването в дълбочина на продукта е най-ефективно именно след качествено почистване или ексфолиране.

Много дами питат дали е необходима ежедневна употреба на серум за лице. За да се отговори точно на този въпрос е необходимо на първо място да се знае какъв е вида на серума – дали е подхранващ или регенериращ. Има серуми, които можете да използвате сутрин и вечер. Други са препоръчителни за използване един – два пъти седмично. Несъмнено е важен приноса на серума, тъй като неговата концентрация е с високо съдържание на активни съставки, което на практика дава на кожата на лицето точно онова, от което се нуждае и то в пълна доза.

Желания ефект на подмладяване, тонизиране, освежаване е видим и то след кратък период от време, тъй като серумите за лице с изцяло натурален състав. Природата има силата да се погрижи без странични ефекти и алергични реакции за вашата гладка и нежна кожа. За да подобрите и вие клетъчното подновяване през нощта и да защитите лицето си от вредните влияния през деня е време да се запознаете с колекцията от серуми за лице, които предлагат от натурална козметика benepura.bg. Защото подхранената и стимулирана да образува колаген и еластан кожа на лицето е в състояние да повиши доброто ви самочувствие и настроение.

Benepura е избора, от който се нуждаете, защото със серумите за лице си осигурявате по-здрава, свежа и млада кожа. Натуралните съставки ще се погрижат за връщането на блясъка и плътния вид на лицето без увиснали и осеяни с бръчки участъци.