Ако и при вас е настъпил момента да търсите водопроводчик, който да смени водомера в апартамента ви столичен квартал то сте попаднали на правилното място. Днес ще представим една от фирмите, която не просто може и разполага с експерти за подмяна на стари водомери с нови, но има право да извършва узаконяване, тъй като има и валиден лиценз за това. Акцентите при този вид водопроводни услуги не са малко и именно факта, че някои домакинства ги подценяват води до сериозни проблеми като административни санкции  и глоби. Точно затова в следващите редове ще представим нуждата от квалифицирана фирма, която да се справи успешно и коректно с най-важния ремонт, касаещ уреда за отчитане на вода.

Лицензирана фирма – правило номер едно при нужда от смяна на водомер

От гледна точка на това, че водомера обикновено е монтиран на лесно  и достъпно място, което при достатъчно сръчност от страна на човек от обкръжението ви може да ремонтира и подмени е вариант при една повреда да се предприемат действия по отстраняването ѝ. Но не толкова прости са нещата, защото все пак независимо, че водомера е в дома ви и вие сте платили физическия уред то той е притежание но ВиК дружеството. Не е прието и не е препоръчително сами да правите подобни ремонти, тъй като всеки водомер си има сериен номер и е пломбиран, което е повод да се замислите дали всеки би могъл да предприеме каквито  ида било действия.

Ако имате съмнения за до тук написаното извадете договора си със Софийска вода АД и вижте в част ремонти и подмяна какви са задълженията. А със сигурност едно от условията, които ще ви направят впечатление е нуждата от професионален, лицензиран екип. А за смяна на водомери – vikhelp София е сред утвърдените фирми, която предлага:

  • Лицензирано и коректно извършване на ремонти и смяна на водомери;
  • Бързина, качество и гаранции;
  • Достъпна цена за предлаганата услуга.

Водомерите не само в домовете ни. Такива има в салоните за красота, заведенията за бързо хранене, кафенета, офиси, ресторанти. Във всеки от обектите в София в даден момент може да възникне потребността да бъде сменен водомер поради някои фактически причини.

Кога водомера е за смяна

След като изяснихме, че само фирми, които разполагат с лиценз могат да извършват такива действия то следва да ви помогнем да разберете и кога имате основателна причина за смяна на водомера. От vikhelp София препоръчват на своите клиенти да следят месечните си сметки. По-ниско или по-високо потребление от обичаното е повод за притеснение и проблем при отчитащия уред. Ако сметките намаляват може и да не забележите, че водомера е дефектирал, но при повишаване и то драстично със сигурност ще предприемете мерки.

Смяната на водомер се налага по две основни причини:потребление на вода

  • Повреда в устройството. Вече изяснихме симптомите за това;
  • Настъпване на срок за подмяна, който обикновено е в рамките на нестъпване на 10 години експлоатация от поставянето на уреда.

Важно е да се смени водомера, тъй като коректното отчитане на потребената вода рефлектира и върху сметките, които плащате. Едно от новите предписания на Софийска вода АД е всеки нов водомер да разполага с опция за дистанционно отчитане. Това на практика е удобство за домакинствата от София, тъй като няма да имат ангажимент за това да присъстват в омовете си и да предоставят достъп на инкасатор до водомера. Все пак такъв контрол ще има, но физическото отчитане ще се извършва само веднъж годишно.

Лиценз, правилен модел водомер, коректно, бързо и качество извършване на услугата – това е гарантирано от vikhelp София. При необходимост от професионален екип, който да спази всички правила за провеждане на процедурата можете да се доверите на екип с опит и доказани компетентности.