Когато се налага формата на метален елемент да бъде променена се използват различни техники. Има машини, които са предназначени за направата на щанци чрез пресоване. Те изправят, огъват, заоблят метала и така постигат съответната форма. Тези машини са известни като преси и днес ще ви разкажем малко повече за тяхното приложение и принцип на работа. Да, те не са от най-масово използваните в ежедневието ни, но има сектори, които разчитат изцяло на тях за да бъде улеснена и подобрена дейността на монтажници, монтьори, работници. Като за начало ще ви поканим в онлайн магазина на Ташев Галвинг, където ви очакват едни от най-добрите решения за преси за метал.

Преси – специфики и област на приложение

Пресите, които ще намерите в онлайн магазин Ташев Галвинг са доказано ефективни решения за всяка професионална или полупрофесионална работилница. С тях определено изработката и конструирането на метални детайли ще бъде много по-бързо и лесно, а със сигурност това  е важен фактор и във вашата трудова дейност.Преса Fervi ръчна

Пресите са популярни в определени сектори, при които непрекъснато има нужда от обработка на всякакви видове метални или неметални материали. Тяхното съществено предназначение е в това се предаде съответната форма и да се заготви елемент, който би могъл да се приложи като част от цялостно изделие. Едни от най-масово ползващите такива пресоващи машини е сферата на металообработващата промишленост. Изключително разнообразни елементи се произвеждат от метални листове, които се пресоват с конкретна щанца за да се получи търсената форма и размер на детайла.

Съвременните преси, които днес се предлагат на пазара определено са едни то най-добрите, тъй като на тях са разчита за повишаването на производителността. Едни то най-търсените са хидравличните преси, които:

  • Улесняват работата;
  • Спестяват време;
  • Изключително ефективни са;
  • Високо производителни;
  • Създават съвършени и подобрени конструктивни елементи с различни форми и размери.

Във всяка една област на металообработващата промишленост се използват преси.  Сред детайлите, които се изработват именно с такива машини са лагери, авточасти, различни видове ножове и много други. В зависимост от типа на детайлите ,които се изработват с помощта на пресите се прилагат и някои изисквания за техните технически особености.

Какво е нужно да знаете когато избират преса

Както вероятно вече успяхте да се запознаете с моделите преси от каталога на Ташев Галвинг наистина се оказва, че разнообразието от пресоващи машини е огромно:

  • Акумулаторни радиални преси;
  • Кабелни преси;
  • Хидравлични преси;
  • Пробиващи преси;
  • Ръчни преси и много други.

Когато се избира такава специфична машина е много важно да имате предвид за какво точно ще я използвате. Ако сте техничар и си имате домашна работилница е ясно, че няма да заложите на 10 тонна преса за професионална употреба, а на такава от ръчен тип, която да ви служи за вашите хоби или ремонтни занимания в дома.

Освен като избор на мощност пресите се отличават също така по начина си на управление както и размерите. От сферата на приложение зависи кой от предлаганите модели на пазара би бил приложим и ефективен за вашите действия при изработка на конкретни метални детайли и елементи.

Опцията за ръчно или автоматично управление е ключов момент при покупка на преса. Ако търсите висока точност и прецизност при работа то съвета на консултантите от Ташев Галвинг е да заложите на автоматична хидравлична преса, която е сравнително лесна за използване и управление, а освен това е с много високо ниво на безопасност. Технологичните операции, които можете да извършвате с такива щамповъчни устройства не са малко. За изправяне, огъване, пробиване имате възможността да си изберете хоризонтални или вертикални преси, които се предлагат на най-добри цени от каталога на Ташев Галвинг. За вашите конструктивни и занаятчийски нужди ви каним да се запознаете с едни от най-добрите и доказани решения за преси на пазара.