Все повече дами решават да си сложат филъри за бръчки. По този начин те възвръщат младостта си, повишават самочувствието си и придобиват свеж вид. С напредването на годините, кожата на лицето се отпуска и вече не изглежда стегната, а по-скоро отпусната и състарена. За щастие, това е напълно обратим процес, на който можем да поставим началото с поставянето на филъри.

Попълване на назолабиалните бръчки – кога е необходимо

Съвременните филъри за бръчки е разумно да се поставят, когато кожната линия от носа към устата е вече достатъчно дълбока. Тези странични гънки не могат да се заличат с обикновена козметика като кремове и серуми – за да са резултатите наистина добри, е нужно да се третират с хиалуронова киселина, която се инжектира под ръководството на опитен специалист. Когато процесите на стареене започнат да създават дискомфорт на човек, тогава е оправдано да се обмисли варианта за поставянето на филъри.

Защо се появяват

Назолабиалните бръчки могат да се появят в резултат на редица причини. Наследственият фактор е водещ, но има и други предпоставка за тяхното присъствие:

·        рязко отслабване – ако рязко сме свалили килограми, това може да доведе и до появата на назолабиални бръчки. Хората с поднормено тегло също имат състарен вид на кожата, тъй като липсват подкожни мазнини, които да я държат опъната и стегната;

·        засилена артикулация и често усмихване – няма нищо по-хубаво от това да се смеем често и да влагаме отношение по време на говорене. Това обаче може да се окаже причина за появата на бръчки около устата и да породи нуждата от поставянето на филъри в тази зона;

·        вредни навици – тютюнопушенето и прекомерният прием на алкохол са два вредни вредни навика, които не само влошават здравето ни, но се отразяват и на външния ни вид в негативен план. Хубаво е да ги преустановим незабавно, ако искаме да изглеждаме млади и красиви за по-дълго време. При наличието на „последствия“ е добре да поставим хиалуронова киселина на неперспективните зони и така да си върнем младия вид;

·        заемане на неблагоприятни пози по време на сън – най-често това е спането по корем, което води до механично нагъване кожата на лицето. Колкото и комфортно да се чувстват някои хора в тази поза за сън, тя не винаги е най-добрата от гледна точка на красотата ни. Сутринта е много да се събудим със следи от възглавница по лицето, както и с бръчици в зоната около устата.

Филърите за бръчки са „пряк път“ към това да сме отново млади и красиви. Факт е, че днес има разнообразни процедури и козметика, които обещават незабавни резултати, но уви… Такива е много възможно и да не настъпят, но с поставянето на хиалуронова киселина няма начин да не видим топ резултати на мига!

В какво се състои процедурата по тяхното премахване

Запълването на назолабиалните бръчки се осъществява чрез филъри. Преди да се пристъпи към процедурата, специалистът трябва да направи анализ на лицевата анатомия, типа на кожата, както и на общото здравословно състояние на клиента. След като бъде уточнена и степента на стареенето, се преминава и към поставянето на препарата.

За да няма неприятни усещания и болки, зоната се обезболява с лидокаин под формата на крем или с инжекционно. Целият процес по слагането на филъри трае около 30 минути, в които пациентът усеща навлизането на течността и нищо друго. В края на процедурата се прави лек масаж на третираната кожна област.

Има ли възстановителен период

Премахването на назолабиалните линии не се свързва със сериозен възстановителен период. Възможно е да има лек дискомфорт, който отшумява много бързо. Резултатите траят около година, като след това може да се направи повторна процедура. Полезно е да знаете, че минимум 2 седмици е противопоказно да се излагате на силно слънце, да посещавате солариум или сауна – високите температури могат да окажат нежелан ефект, затова ги избягвайте.