Независимо дали ви е любимо или не толкова любимо място кухнята е от зоните, в които прекарваме достатъчно време. За да се изберат практични и функционални аксесоари и атрибути, които да ни служат ефективно  е решаващо да се обмислят до последния детайл. Точно така стоят нещата и с избора на кухненска мивка т.е за да е удовлетворено в максимална степен домакинството е от приоритет да се заложи на практично решение.

Задължителни правила при подбор на кухненска мивка

Има не малко тенденции, иновации и новости в сектора при оборудването на кухни. При мивките има специфични детайли, с които ако не се съобразим то безспорно ще изпуснем от контрол мечтата си за практична кухненска зона. мивкаКухненски мивка е препоръчително да се избират според:

  • Размера си;
  • Формата;
  • Броя на коритата;
  • Материал;
  • Цена.

Като съществени и определящи взимането на окончателно решение е избирането на такава кухненска мивка, която по показателите си да се адаптира ефективно в кухненската площ.

Удобствата при кухненските мивки

Когато се търси бързина, удобство и практично използване на мивката това, което не бива да се пропуска са допълнителните екстри, които се предлагат при някои модели. Възможност за инсталиране на дозатор за сапун, избор на ляв или десен смесител да поставите са също сред съществените моменти, които биха подобрили употребата на мивката. Следващ критерий, с който да подобрим интериора е и въпроса с броя на коритата. Дори да не можете да изберете такава с две корита е чудесно решението да си купите мивка с отцедник. Така няма да има нужда да използвате допълнителни приспособления, в които да се отцеждат плодове, зеленчуци и съдове. А този вид мивки е оказват не по-скъпи от тези с едно корита, така че си струва да помислите и върху този акцент, допринасящ за удобството ви в кухнята.

Избора е изключително индивидуален. Приоритетите ви обаче а важно да се съсредоточат върху изброените по-горе детайли.