Когато домът ни функционира правилно, когато сме се погрижили за всичко до най-малката подробност, престоят в жилището ни е приятен и изпълващ ни с чувство за удовлетвореност. Но това не може да трае вечно! В някакъв момент е напълно възможно да ни се наложи да извършим дребен или основен ремонт, който има за цел да подобри условията за живеене в имота ни. Това са все приятни неща, които е добре да свършим, когато сметнем, че му е дошло времето. След като всичко е в името на нашия комфорт, няма смисъл да отлагаме така или иначе наложителното обновяване, което трябва да бъде извършено не от някой друг, а от нас самите!

ВиК инсталацията

водопроводна система

Тя е много важна част за всяко едно домакинство. В случай, че водопроводната система не е в отлична техническа изправност, е редно да се погрижим за нейния ремонт и то час по-скоро! Ако пренебрегнете наличието на теч или липсата на правилно работещ водомер, негативите за Вас ще са редица след време, което ще се отрази и на месечните Ви сметки за вода… Съветваме Ви редовно да инспектирате ВиК системата, като ако откриете нещо нередно, да се обърнете към специалистите. Не се опитвайте сами да поправяте каквото и да е, защото това може да доведе до сериозни последствия, които вече споменахме…

Откриване на теч

Напълно вероятно е в дома Ви да се появи теч. Най-честите сигнали за това са присъствието на петна и влага на различни места от дома Ви. Те Ви насочват към това да обърнете специално внимание на състоянието на водопроводната система, като тук най-доброто решение е са заложите на термокамера откриване на течове. Ясно е, че няма как да притежавате такава в дома си, затова потърсете някоя надеждна ВиК фирма, която да се заемете с проблема, също както и да го отстрани. По този начин няма да Ви се наложи да къртите и разбивате стени, за да разберете, откъде идва неприятният теч. Изберете Хидро Старт!

Каква е процедурата

Както и при всяка една друга ВиК дейност, така и при откриването на течове има някои основни стъпки и правила, които трябва да бъдат следвани, за да премине всички гладко и безпроблемно. Добре е да бъдете колкото се може по-информирани по отношение на това в какво се състои откриването на теч, но като цяло то се характеризира със следните няколко етапа:

 • Посрещане на екипа в дома Ви;
 • Откриване на теча с помощта на термокамера, без да бъде извършване къртене;
 • Локализиране на проблема;
 • Изготвяне и изпращане на становище в рамките на дни;
 • Отстраняване на теча;
 • Издаване на документи.

Не подценявайте процеса по откриване и отстраняване на течове от водопровода или канализацията. Това не е никак лесна задача и само опитен водопроводчик би могъл да се справи с това комплексно начинание!

Какво друго

Освен откриване на теч, ще можете да се възползвате и от още много други ВиК услуги, които могат да Ви потрябват в някакъв момент. Ако държите на това водопроводната система да бъде винаги в изрядно състояние, е нужно да обръщате достатъчно внимание на всички уреди, които са директно свързани с централното водоподаване:

 • Мивка;
 • Тоалетна чиния;
 • Съдомиялна;
 • Бойлер;
 • Радиатори.

Добре е да знаете, че когато решите да подменяте някой от изброените компоненти, е нужно да се обърнете към доказан в областта водопроводчик, за който ще сте сигурни, че ще Ви даде и резултатите, на които се надявате. Не наемайте майстори със съмнителна репутация, само защото са Ви предложите малко по-ниски цени. Напълно е възможно те да Ви излязат пре-скъпо след време, но вече няма да можете да направите нищо, освен да приемете неприятните последствия!

Цените

Факт е, че професионалните ВиК услуги трябва и да се заплащат, но имаме ли някакъв избор? Няма как да оставим недобре работещата водопроводна система в ока      но състояние, но пък можем да намерим изгодни предложения, които няма да ни съсипят финансово… Изберете Хидро Старт пред всички останали фирми, възползвайки се от бюджетните предложения, които ще Ви позволят дори и да спестите някой лев:

Цени
Локализиране на теч в баня 80-100 лв.
Намиране на теч по щранг (вертикален) – до 8 етажа 150 лв.
Намиране на теч по щранг (вертикален) – над 8 етажа 200 лв.

 

Успех с поддръжката и ремонта на Вик системата. Доверете се на Хидро Старт!