Мицеларната вода се превърна в абсолютна мантра в борбата със замърсяванията. Няма как да се потвърдим факта, че през последните години този козметичен продукт се превърна в истински хит и жените наистина го обожават. Тонизирането на кожата , енергизирането и усвояването на регенериращия крем, който желаем да поставим няма да постигнат никакъв ефект и биха изгубили всякакъв смисъл ако се пропусне най-съществената и решаваща стъпка, а именно почистването. Ето тук идва и ролята на мицеларната вода – да елиминира и отстрани всякакви замърсявания от кожата на лицето – прах, грим, мръсен слой, натрупан в следствие на излизането ни навън. Замърсената кожа е предразположена не само към възпаления, но това увеличава и процесите на стареене и повяхване.

Защо да включите мицеларната вода в грижата за лицето

Отстраняването на грима е само малка част от ползите, които предоставя продукта мицеларна вода за лице. Всъщност ако прокарате козметично тампонче по кожата си ще осъзнаете, че кожата на лицето ви е поело не по-малко градска мръсотия от боята на колата ви. Наистина ужаса, който ще изпитате от видяното върху белия тампон показва на какво е подложено лицето ви и защо е необходимо да се погрижите оптимално ефективно и пълноценно за него.

Почистването на лицето с мицеларна вода е правилната формула към отстраняването на всякакви замърсявания. От газове, прах, грим, себум и всичко онова, което витае във въздуха с мицеларната вода за лице е оптималната грижа, с която да върнете свежестта на кожата си. ако пропуснете? Бихте ли оставили зъбите си неизмити вечер преди лягане? Едва ли? По същия начин ще се почувства и лицето ви, ако не сте премахнали всички неприятели, които са се вгнездили в порите и са образували още един слой.мицеларна вода

А на въпроса защо да използвате ежедневно мицеларна вода в грижата за кожата на лицето се ето ви малко основателни причини:

  • Почистване в дълбочина;
  • Процеса н изтегляне на замърсяванията е абсолютно естествен, без агресия и напълно доброволно замърсяванията биват извлечени от кожата;
  • Без странични ефекти;
  • Мицеларната вода е подходяща дори за чувствителна и деликатна към всякаква козметика кожа;
  • Има антиоксидантен ефект.

Не случайно мицеларната вода си спечели прозвището „чудото в грижата за здравата и свежа кожа“.

Как да изберем подходящия продукт

Както всеки друг тип козметика и при мицеларната вода се предлагат многообразни варианти. Има такава, която е предназначена са отстраняване на грим. Друг вид пък е съсредоточена в отстраняването на замърсявания от градския прах и други замърсявания. Всъщност има универсално решение, което се предлага от натурална козметика BenePura. Изцяло естествени съставки, които оказват благоприятно въздействие върху кожата са:

  • Етерична вода от Краставица

Богата на витамин А и С краставицата е изключително успокояваща кожата. Намалява отоците, всякакви видове зачервявания, възпаление и дразнене;

  • Етерична вода от Липа

Липата е изключителен антиоксидант, който има свойството да забавя процесите на стареене. Задържа влагата и намалява производството на себум. Освен това етеричните масла от липа стягат и почистват порите в дълбочина. Тази ценна съставка в продукта мицеларна вода за лице от BenePura е едно безценно решение за укрепване на кожата;

  • Рициново масло

Ролята на тази съставка е да възстанови естествения баланс на влагата в кожата. Противно на очакванията рициновото масло не омазнява кожата, а напротив то поддържа влагата и спомага за овладяването на възпалителните процеси, които са характерни за кожа предразположена към поява на акне.

За перфектно почистена от грим, прах, себум, мръсотия кожата на лицето и врата третирайте с мицеларна вода от BenePura. Върнете живота и свежия вид на кожата си продукт, който напълно естествено ще извлече като с магнит всякакви замърсители. Хубавото на този продукт е, че можете да го ползвате винаги, когато намерите за добре.