Мястото за съхранение на облекла, аксесоари, обувки е необходимост за всеки дом. Изключително многообразни, практични и функционални видове гардероби и дрешници се предлагат на пазара. Малцина обаче правят разлика между двата типа мебели, чиято основна роля е предназначена да подреди, организира и направи по-лесно намирането на облекла, бельо, аксесоари и други лични вещи. Днес ще ви разкрием какво всъщност представляват дрешниците и защо възможността за ползване на такива е толкова предпочитана от дамите.

Разлики между дрешник и гардероб

Гардеробите представляват правоъгълни дървени кутии, които се затварят с врати. Вариантите за затваряне към днешна дата са два вида – стандартно и с плъзгане. Удобството на тези мебели е в това, че можете да ги позиционирате в по-малки пространства, например спални и така при нужда да ползвате облеклата, от които имате нужда.гардероб

Дрешникът е съвсем друг тип мебел. Тук не говорим за затворена кутия, а за цяло пространство. Дрешниците са известни още и като гардеробни стаи, в които има множество подредени рафтове за отделяне на облекла от обувки, аксесоари и всякакви други вещи.

За да използвате в дома си дрешници имайте предвид, че се нуждаете от пространство. Удобството на тази функционална мебел е в това:

  • Да подредите всичко на едно място;
  • Да използвате помещението като зона за преобличане;
  • Разполагате с пространство, в което на спокойствие да избирате дневния си тоалет, без да бъдете обезпокоявани от своите близки.

Друг типичен вариант за дрешник, който често се прилага в българския дом са така наречените вградени гардероби, които обикновено се намират в коридора. Идеята на тези дрешници е да се усвои пространството, което представлява ниша и в него да се подреждат връхни облекла и обувки, които обичано се ползват за излизане. Наистина няма по-прекрасно решение от стая, изцяло посветена на вашите тоалети и любима колекция от обувки. Но ако пространството в апартамента не го позволява то е ясно, че ще се задоволите с вграден мини дрешник, който да организира сака, палта, якета и всякакви други вещи.

А избора е ясен – всяка дама и предпочела дрешник вместо гардероб, стига разбира се, да има достатъчно свободно пространство за такъв.