Когато кожата на лицето ви не се чувства добре тя по един или друг начин сигнализира за това. Обриви, опъване, дерматологичен дискомфорт са само малка част от последиците от ползването на неподходящата козметика. Много е важно да подберете продуктите, с които ще я третирате така, че да ѝ повлияят наистина ефикасно. Да бъде максимално успокоена, нежна, гладка, а несъвършенствата да са незабележими. Възможно ли е всичко това?  Следвайте професионалните ни съвети и ще си гарантирате перфектна кожа, свежа и тонизирана по най-високи стандарти.

С грижа за чувствителната кожа

Много жени избягват да ползват каквато  ида било козметика, тъй като кожата им е свръх чувствително. Разбира се, такъв тип кожа също се нуждае от внимание, тъй като ако не се полагат достатъчно грижи за нея кожните проблеми се засилват, а освен това процесите на стареене не могат да бъдат ефективно забавени. Как да се грижите за чувствителната кожа? Съвета на специалистите е да:

  • Обърнете се към дерматолог за съставяне на индивидуален план за грижа;
  • Използвайте само козметика от типа медицинска и подходяща за чувствителна кожа;
  • Използвайте продукти без оцветители, аромати и алергенни съставки;
  • Залагайте на натурални кремове и почистващи козметични продукти, които успокояват кожните раздразнения.

Всеки продукт за чувствителна кожа има за цел да върне нейния баланс. Ако пропуснете момента на оздравяване имайте предвид, че проблемите с времето ще ескалират и ще станат дори нерешими.

Слънцезащита дори през зимните дни

слънцезащитна козметикаКожата на лицето ни е особено чувствителна към ултравиолетовото лъчение. Това, че когато сте на плажа използвате козметика с висок слънцезащитен фактор не означава, че полагате максимални усилия за поддържане на кожата и ефективна защита през цялата година. Слънцето оказва влияние дори, когато не е толкова силно колкото през летните дни и именно поради това дерматолози съветват при покупка на козметика, която ще ползвате през зимата тя да бъде със слънцезащитен фактор.

Вземете предвид това, че дори с минимален 15 защитен фактор успявате да намалите риска от редица кожни проблеми:

  • Сухота;
  • Неблагоприятно влияние от УВ лъчите;
  • Предпазвате от рак на кожата;
  • Успокоявате раздразнената от студа кожа;
  • Задържате влагата като защитен слой.

Правилно подбраните продукти за слънцезащита и определяне на ефективността на фактора имат отношение върху това наистина да гарантирате на кожата си здраве и сигурност, независимо дали навън вали дъжд, сняг, духа силен вятър или слънцето е изключително агресивно и може да причини изгаряне. Добрата козметика е пътя към здравата и свежа кожа, така че винаги я избирайте с внимание и отговорност.