Безотговорно е да твърдиш, че на вашето домакинство няма да му се случи така, че тоалетната чиния да се запуши, защото сте добри домакини и винаги се грижите за чистотата, дезинфекцията и поддръжката на този вид санитарен фаянс. Определено факта, че домашните тоалетни се запушват рядко за разлика от тези за обществено ползване е очевиден, но винаги съществува потенциален риск да изпаднем в състояние,  което да се наложи да потърсим професионална помощ. Днес ще навлезем в една не толкова приятна тема, но пък неизбежно свързана с нашите ежедневни потребности – почистването и отпушването на тоалетната чиния от професионален екип и дължемата за услугата цена.

Предпоставка за запушване на тоалетна

По бензиностанции, хотели, заведения за хранене, кафенета, офиси и всякакви други натоварени от голям поток от потребители места често се налага да бъдат провеждани действия, които се отнасят до отпушване на тоалетни. Причинителите са различни, но в тези случаи най-чести се оказват безотговорното отношение на ползвателите, които не използват кошчетата за смет, а директно изхвърлят какво ли не в тоалетната чиния. И тъй като не всички предмети са разградими при съприкосновение с водата то ето, че потенциална опасност от запушването на тоалетните съществува, а с оглед на това да бъде отстранена професионално  и компетентно възникналата авария е важно да се ползват услугите на екипи достатъчно добре подготвени с техника и апаратура за бързото решение на проблема.Тоалетна

И след като изяснихме, че обществените тоалетни се запушват често то е добре да изтъкнем и някои причини за възникване на такива ситуации и в дома ни:

  • Неизползване на кошчето да отпадъци и образуване на тапа от натрупала се тоалетна хартия в канализацията на тоалетната;
  • Неволно изпускане на твърди предмети – телефони, бижута, играчки и т.нат;
  • Неконтролирано изхвърляне на санитарни принадлежности;
  • Изхвърляне на хранителни отпадъци в тоалетната чиния, съдържащи мазнини и други.

Наистина е важно да се прояви висока отговорност към тоалетната, тъй като има куп причини, които могат да предизвикват нейното запушване. И ако със стандартни средства за профилактика и почистване не успявате то ето, че изпадате в състояние, в което следва да наемете професионален екип и да заплатите съответната цена за услугата.

Колко ще струва отпушването на тоалетна

Отпушване на тоалетна цена зависи от редица фактори. Тъй като самата услуга е доста специфична то е нормално да се потърси и наеме квалифициран екип, който е наясно с естеството на функциониране на този санитарен фаянс. Прилагането на професионална намеса е задължителна в някои ситуации и се оказва напълно оправдано да заплатите съответната цена за да се върне спокойното и ефективно използване на санитарния възел без каквито и да било проблеми.

Цената на услугата „отпушване на тоалетна“ зависи от няколко важни факта:

  • Къде се намира имота, в който се налага прилагане на професионална услуга;
  • За частен дом или обществено ползвана тоалетна става въпрос;
  • Причина за запушването на тоалетната чиния;
  • Ръчни инструменти или машина ще се наложи да бъде ползвана при провеждане на услугата;
  • Колко време ще отнеме провеждането на мероприятието по отпушване;
  • Има ли нужда от намеса на изпомпваща техника и т.нат.

Всяка цена за прилагането на услугата по отпушването на тоалетни е строго индивидуална и само след направен оглед екипа, който сте наели ще може да ви даде конкретна стойност. Така, че няма как да ви бъде изготвена оферта само с твърдението, че имате нуждата от отпушване на тоалетната докато екипа не пристигне на място и не бъдат установени реалните действия, които ще се наложи да бъдат приложени.

Не сме застраховани от поява на подобни неприятности. Но пък е важно да знаете, че има решение и то професионално. С Канал Техник и квалифицирания екип разполагате с възможност за използване на професионална услуга на най-добра цена.