Като най-големия орган, който има човешкото тяло нашата кожа е своеобразен щит, който ни предпазва от атмосферните влияния. Освен, че чрез кожата се изхвърлят токсините и се извършва абсорбиране на онова, което ежедневно ѝ поднасяме то кожата има нужда и от нашата ежедневна грижа. На дали само с вода и сапун доставяме чистотата и свежестта, от която се нуждае или пък има и други средства, които да подобрят ефективно състоянието ѝ. А всеки от нас би желал да има млада и еластична кожа и именно поради това използваме козметични продукти, които да подобрят процеса на възстановяване. Но масовата козметика не е за препоръчване, защото в крайна сметка химичните елементи, които съдържа са в много голям процент и натрупването им води до обратен ефект-вместо да помага по-скоро оказва неблагоприятно въздействие върху състоянието и еластичността .козметика

В това се крият и основните причини днес да се предпочита употребата на био козметика, тъй като тук говорим за 100 % безопасност. Био козметичните продукти са изключително интересни за потребителите, защото в крайна сметка при тяхното използване няма как да говорим за пренасищане на кожата с определен състав. Био продуктите са с изцяло натурален състав, а суровините, които са вложени са отгледани съобразно конкретни правила.

Козметиката с био състав залага основно на природните съставки, което я прави и безвредна. Много кремове, маски за коса, както дори и пасти за зъби, обозначени като био на етикета си могат да се ползват реално от цялото семейство. Те са безвредни и не предизвикват алергични реакции, което ги прави толкова широко приложими. Оказва се, че ако кожата ви има нужда от продукти, които наистина да я регенерират и да и помогнат да се рефрешне то именно с био продуктите се постигат удивителни и дълготрайни резултати. без консерванти и стабилизатори, както и вредни химични елементи био козметиката успява да се превърне в абсолютен хит сред почитателите на качествените продукти за красота.